Klimatet och fötterna

Generellt sett påverkar klimatet och vädret kroppen - och fötterna är inte något undantag. I synnerhet kan mycket varmt eller kallt väder och fuktiga miljöer kräva sin tribut.

Klimatet och fötterna - Lamisil®
Vintern och fötterna

Vintern kan vara en svår tid för fötterna. Kallt väder betyder att fötterna är tätt inneslutna i strumpor och skor under större delen av dagen - och du har sällan tillfälle att gå barfota. Dessvärre kan fötterna inte andas ordentligt i strumpor och skor, vilket kan bidra till infektioner som fotsvamp.

Vintern och fötterna - Lamisil®
Sommaren och fötterna

Höga sommartemperaturer kan också orsaka väderrelaterade fotbesvär. Vanliga problem som du kanske har stött på är torr hud, blåsor, svampinfektioner som fotsvamp, eller kanske bara illaluktande fötter.

Sommaren och fötterna - Lamisil® />
            </div>
          </dd>
          <dt>Fotvård vid extremt väder</dt>
          <dd>
            <div class=

Genom att följa råden i Välmående fötter och Hur förebygger jag fotsvamp?, kan du hålla fötterna friska och glada - och förebygga vanliga fotbesvär i framtiden.

Se också till att välja rätt skor - illasittande skor kan orsaka eller underhålla väder- och klimatrelaterade fotbesvär. För andra tillstånd, som fotsvamp, ska du se till att få rätt behandling.